Buitoni Melba Toast

Buitoni Melba Toast

In 1897 verbleef de wereldberoemde Australische sopraan Nellie Melba in het Savoy hotel in Londen, waar in de keuken chef-kok Auguste Escoffier iets speciaals voor haar wilde maken, omdat Melba op dieet was. Daarom maakte hij ultradun getoast brood met weinig calorieën. En hij vernoemde de toast naar haar: Melba Toast. Pas zes jaar later na het overlijden van Escoffier werd Melba Toast voor het eerst op de markt gebracht.

De oudste merkregistratie in Europa stamt van 1959, op naam van Nestlé (eigenaar van het merk Buitoni).

De merknaam Buitoni stamt af van Giulia Buitoni. Zij opende in 1827 een kleine pasta winkel in Sansepolcro, in Toscane, Italië: al snel een lokale favoriet. In Sansepolcro staat nog altijd de fabriek van Buitoni waar de Melba Toast wordt geproduceerd.

Afbeelding van de oude fabrik in Sansepolcro

Maak heerlijke hapjes met de producten van Buitoni.
 

Laat uw inspiratie de vrije loop... de mogelijkheden zijn eindeloos!

 

Buitoni aperitiefhapjeBuitoni aperitiefhapje met zalmBuitoni aperitiefhapje met pestoBuitoni aperitiefhapje naturel roz

 

De producten van Buitoni Melba Toast

Laat je inspireren

Themes

Gebruiksmoment

Kanaal

Samenwerken? Neem contact op.